Kaakchirurgie
Dr. De Neef

IMMEDIATE LOADING

“Immediate loading” (ook wel “onmiddellijke belasting” of “direct laden” genoemd) betekent de plaatsing van een prothetische restauratie binnen de 48 uur na plaatsing van het implantaat of de implantaten. Dit concept kan enkel worden toegepast als er voldoende primaire stabiliteit van de implantaten wordt bereikt. Deze techniek is ontwikkeld als antwoord op de groeiende vraag van patiënten naar een snellere behandeling en een snellere “time-to-teeth”.

“Immediate placement” (ook wel “onmiddellijke plaatsing” genoemd) is wanneer een implantaat wordt geplaatst tijdens dezelfde ingreep als de natuurlijke tand wordt verwijderd.

“Immediate replacement” (ook wel “onmiddellijke vervanging” genoemd) combineert beiden, dus tijdens dezelfde ingreep word(t)(en) de slechte tand(en) verwijderd, (een) implanta(a)t(en) geplaatst en binnen de 48u (een) nieuwe tijdelijke vaste tand(en) geplaatst.
Een zorgvuldige patiëntenstudie, een goede behandelingsplanning, nauwkeurige plaatsing van de implantaten met expertise en nauwe samenwerking tussen kaakchirurg, prothetisch tandarts en tandlabo zijn noodzakelijk om voorspelbare en esthetische resultaten te behalen.

Voordelen voor de patiënt en de praktijk:
• Minder chirurgische ingrepen (en eventueel complexe bottransplantatieprocedures die anders nodig kunnen zijn om geresorbeerde tandkassen te herstellen)
• Veel kortere totale behandelingstijd
• Veel kortere tijd met plaats (een “gat”) tussen de tanden (en eventuele uitneembare prothese)

ALL-ON-4

“All-on-4” (Nobel Biocare®is de originele “full-arch” oplossing op 4 implantaten (per kaak).


Het All-on-4 behandelingsconcept is een kostenefficiënte oplossing die patiënten vanaf de dag na de ingreep een volledige vaste brug aanbiedt zonder extra bottransplantatieprocedures.

Dit is dus een vorm van “immediate loading” of van “immediate replacement”. Na gemiddeld 4 à 6 maanden wordt deze tijdelijk brug dan vervangen door de definitieve brug.

De 2 achterste implantaten worden daarbij onder een hoek van 30° (tot max. 45°) geplaatst om anatomische structuren zoals de bovenkaak sinussen en de onderkaak zenuwen te vermijden en tegelijkertijd toe te laten om alsnog lange en dus primair stabielere implantaten te plaatsen. D.m.v. de 30° gehoekte abutments wordt deze hoek dan weer gecompenseerd zodat de as mooi recht uitkomt middenin de tandenboog.

Na bijkomende opleidingen o.a. in de Benelux, Spanje en de U.S.A. in 2011 (Miami) en 2013 (New York) is Dr De Neef de behandelingsconcepten “immediate loading” en “All-on-4” meer en meer beginnen implementeren in zijn praktijkvoering en kan nu zoveel jaren later terugblikken op honderden succesvolle behandelingen en tevreden patiënten.

Onze contactinformatie

Dr. Björn De Neef

Stomatoloog, Implantoloog, Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurg

Locaties:

AZ Oudenaarde VZW
Minderbroedersstraat 3
9700 Oudenaarde
Secretariaat: +32(0)497 39 13 13

Dental Care Center
Bosdorp 9
9190 Stekene
Secretariaat: +32 (0)3 789 27 37