Kaakchirurgie
Dr. De Neef

Tandimplantaten

Een tandimplantaat is een kunstmatige tandwortel, meestal in Titanium (biocompatibel metaal) die in het kaaksbeen ingebracht wordt en daar vervolgens in vastgroeit (osseointegreert).

De planning van de implantaten gebeurt d.m.v. 3D-beeldvorming (Conebeam CT-scan) en digitale afdrukname zodat er “smart fusion” kan gebeuren van al deze digitale gegevens voor een optimaal esthetisch resultaat en bovenal een voorspelbaar eindresultaat dankzij de planningssoftware.

De plaatsing van de implantaten kan zo zeer accuraat gebeuren, al dan niet met de X-Guide.

Er zijn verschillende prothetische mogelijkheden op implantaten:

Bij één of meerdere ontbrekende tanden

Met kroon- en brugwerk op implantaten hoeft de aangrenzende natuurlijke dentitie niet beslepen en dus beschadigd te worden, dit in tegenstelling tot traditioneel kroon- en brugwerk.

Volledig tandeloze kaak

    1. Kroon- en brugwerk op gemiddeld 4 tot 6 implantaten: deze functioneel en esthetisch meest hoogwaardige oplossing voor tandeloze kaken zijn vastgeschroefde rijen tanden. Deze worden op de implantaten gefixeerd en sluiten rechtstreeks aan op het tandvlees.
    2. De Procera® Implant Bridge (PIB) is een verschroefd prothesewerk op gemiddeld 4 implantaten in boven- en/of onderkaak. Lees meer over de diverse technieken All-On-4 en Immediate Loading.
    3. De overkappingsprothese (‘klikgebit’) op gemiddeld 4 implantaten met baarconstructie in boven- en/of onderkaak.
      De overkappingsprothese (‘klikgebit’) op gemiddeld 2 implantaten met eveneens baarconstructie of anders ‘locators’ in de onderkaak. Het grote voordeel is dat de prothesevleugels beperkt gehouden kunnen worden en dat bovenaan het verhemelte vrij blijft van prothesemateriaal, wat meer comfort, betere smaak en minder braakreflex oplevert.

AMSJI
Het “Additively Manufactured Subperiosteal Jaw Implant” of kortweg “AMSJI” is een vrij nieuwe methode voor de totale prothetische rehabilitatie van de extreem atrofe bovenkaak (of onderkaak). Klik snel door voor meer informatie hieromtrent.

Onze contactinformatie

Dr. Björn De Neef

Stomatoloog, Implantoloog, Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurg

Locaties:

AZ Oudenaarde VZW
Minderbroedersstraat 3
9700 Oudenaarde
Secretariaat: +32(0)497 39 13 13

Dental Care Center
Bosdorp 9
9190 Stekene
Secretariaat: +32 (0)3 789 27 37